mer tips från de som kan. Idag, Buffet!

Han är år efter år med och slåss bland världens rikaste, Warren Buffet. Oraklet från Omaha påstår att aktier är bästa sättet för den som vill bygga en förmögenhet. Något jag kanske inte helt helhjärtat håller med om samtidigt som jag vet att det inte finns några argument mot den som tjänat mest av alla..

0604_wealth-wizard-warren-buffet_650x455

Hans främsta råd för att lyckas är att undvika misstag. Jag läste en artikel i USA Today där de i en intervju också fått ut följande tips på vad investerare bör undvika:

1. Att försöka tajma marknaden. Folk tror ofta de kan förutspå korta svängningar på akriemarknaden. Investerare ska akta sig för att lyssna på andra som tror de kan tajma marknaden.

2. Att försöka härma mycket aktiva handlare. Att hänga kvar länge i aktier är en bättre strategi än att vända aktier som en snabbmatskock vänder pannkakor. Är du för aktiv förlorar du enligt Buffet.

3. Att betala för mycket i avgifter och andra kostnader. Det finns ingen anledning att betala dyra förvaltningsavgifter för fonder när det finns indexfonder med låga kostnader att följa.

Comments

comments

Leave a Reply