det är bra tider för import

Import blev tidigt en del av min karriär. Jag älskar att spendera timmar på alibaba.com och leta efter produkter jag tror skulle gå att sälja med bra vinst i Sverige.

Det absolut första jag importerade var solglasögon. Flera tusen väldigt billiga solglasögon.
1253
Det skulle visa sig bli en ganska utmanande affär. Tog över sex år att få igen pengarna. Då hade jag sålt stora delar över internet (ebay och min internetbutik), en del i min fysiska butik och till sist större partier till knallar och liknande. Idag har jag ett par hundra kvar. Eftersom jag redan fått igen pengrna har de kommit att bli utmärkta gåvor till medarbetare, hyresgäster och vänner.

Efter solglasögonen har där blivit en rad grejjer. Bland annat elektriska skateboards, robotgräsklippare och permobiler.
importkollage
Samtliga produkter jag tog hem genererade ganska bra vinster och var trevliga att arbeta med. Det mesta gick att sälja över blocket, ebay och genom kontakter.

För att lyckas skapligt med en import så gör en liten marknadsundersökning. Du kan tillexempel ta reda på vad produkten skulle kosta att ta hem. Se om ditt pris är konkurenskraftigt jämnt emot ditt motstånd på marknaden. Är du tveksam så lägg ut en annons på den produkt du har för avsikt att sälja och se om det genererar några kunder. Tycker du det känns som där finns en marknad så sätt igång med att beställa hem. Börja smått även om det är lite dyrare. Att sitta med stora lager man inte får sålt är kapitalförstöring.

Anledningen till att nu är så bra tillfälle för import? Den väldigt starka kronar. Oavsett om du köper en bil från Tyskland, vattenskoter från USA eller 2 000 kaffekokare från Kina kan du göra du en relativt bra affär när en stark krona ger extra marginal och ökar de potentiella vinsterna.

Utöver den starka kronan är vi i en relativt tuff ekonomi. Hushållen håller lite hårdare än normalt i sina pengar. Kan du tillhandahålla någon produkt lite billigare än de andra så kommer det säkert att uppskattas!

Comments

comments

Leave a Reply