Det går inte att jobba för pengar

Helt dödsdömt. Jag blev stressad före jul för där var mycket i mitt hyreshus jag ville få gjort. Eftersom många av arbetarna skulle hem på julledighet och jag fortfarande ville få det klart sprang jag där så gott som dygnet runt, men shit va fel det blir.

Efter bara två veckor började jag få smärre panik över att jag tappade kontrollen och nu kommer konsekvenserna. Man tappar överblicken, den ekonomiska biten. Här rasar in fakturor nu på allt material man bara hämtat i förbifarten. Det blir dyra grejjer. Hade man bara forskat och letat lite kunde man lätt få ner materialkostnaderna med säkert 35%. Handlar man då för i snitt 70 000 kronor i månader skulle det motsvara besparingar på nästan 25 000 i månaden. Det är en hel månads arbete med seriösa polska byggarbetare. Och där springer man…

Det är väldigt skillnad på att låta pengar jobba för en och att jobba för pengar. Jobbar man för pengar gräver man snart sin egen grav!

Comments

comments

This Post Has One Comment

  1. sa sant!varje gang jag forsoker spara en krona forlorar jag en tia.

    Nu sparar jag pengar genom att inte jobba.

Leave a Reply