Fixa fixa..!

Jag har gått och fixat en del här hemma nu. Det är ganska festligt! Har haft en svacka nu på ett par månader när jag inte orkat med någonting. Fick nog lite av en överdos efter att ha hållit på hela våren med renovering. Total renovering!

Köpte huset i Februari, tömde på skräp, typ 5 lass med traktorn!! Sen blåste rent allt inne, la nya golv, drog massa ny el, rev väggar, byggde nya väggar, fixade avlopp, målade, tapetserade, byggde nytt kök osv.. På utsidan blev det nya fönster och ny putsad fasad!

Hoppas det skall sluta i en skaplig affär. Men det återstår väl att se. Jag har för mig jag ligger ganska bra till, köpte det för rätt pengar och har inte lagt mer än nödvändigt för att få ordning.

Under vintern nu tänkte jag försöka ge mig an badrummen, och få dem i bra skick, vilket de inte är nu..

Förra ägaren var riktigt fiffig.. Behöver rensa, lägga nytt våtskydd och kakla om.

Sen är det bara den satans jävla helvetes kommunen som ska leka big brother och tracka på våra avlopp.. Alla som har ett eget avlopp måste ha godkänd trekammarbrunn (där skiten hamnar och vattnet rinner undan. Kommer sedan lastbil och tömmer skiten någon gång om året så inget blir kvar), sen skall de ha en godkänd infiltrations anläggning kopplad efter, bara för att?? Sen lite annat emellan. Jag har här som de flesta en trekammarbrunn som fungerar skitbra, men ingen infiltration. De som har infiltration kommer dock inte undan de heller, för den skall vara på ett nytt, speciellt vis.. Allt för att inte skada naturen?? Det är ju inte så att gräset står och ser lite slitet ut runt brunnarna!! Och några meter längre bort åker bönderna och lägger gödsel (gris, ko, höns skit..) på åkrarna för att det skall växa bättre. Hur fan har miljö och hälsa fått det till å bli så jävla farligt med våra avlopp?? Helt sjukt!

Och det värsta är deras sätt att få oss å göra som de vill med avloppen. De skickar ut en kontrollant som ska se ifall man har en godkänd anläggning, vilket ingen har då de kommit upp med alla nya regler. Så vi kan snarare säg de skickar ut en kontrollant som skall säg åt fastighetsägarna att deras avlopp inte är som de vill det skall vara, och man måste fixa det inom 2 – 4 år.. Tar ungefär 10 minuter. För detta tar de ut en avgift på ca. 3 000 kronor!

Man har sedan som sagt ett par år på sig att få det arbete dom satt på en gjort. Arbetet med de nya avloppen måste då utföras av auktoriserade firmor. Du får inte fixa det själv.. Och brukar kosta mellan 60 och 100 TUSEN!! Det är mycket pengar att bara slänga ut på något som är fullkomligt orelevant och inte genererar något som helst värde till fastigheten!

Jag har en granne som är runt de 80. Hon är änka och bor i hus själv med en understimulerad hund sen hennes gubbe gick bort för något år sedan. Skojja tanten fick panik och var nära å dö när hon fick det här slängt i ansiktet!

Jag gillar det inte!!!

Comments

comments

Leave a Reply