Hur gör man nu då??

Det är global ekonomisk kris. Något som känns av i Sverige med. För min del gör det ingenting. Räntorna gör det jävligt billigt att låna pengar. De nya reglerna kring lånetak gör det näst intill omöjligt för vanliga arbetare att få loss nog med eget kapital för att köpa fastigheter. Något som överöser mig som fastighetsägare med hyresgäster som betalar bra!

Lånetaken och den långsamma ekonomin ger också vansinnigt bra möjligheter att förvärva fastigheter till rätt pris. I mina ögon är det enda rätta i dagsläget att köpa på sig så mycket det bara går. Hyr ut allt och lev gott på kassaflödet. Se sedan vilka enorma tillgångar du skaffat när ekonomin vänder och folk än en gång börjar bli beredda att betala för egna bostäder.

Det är bara det, att.. jag har hittat ett hyreshus till jag är lite intresserad av att köpa. Detta hyreshus kostar en hel del vilket innebär att det behövs en hel del handpenning. En av mina villir är i bra skick och skulle kunna säljas imorgon. Frågan är bara vad jag kan få för det idag, i denna ekonomin? Jag vet jag hade fått betydligt mer för det om jag väntade på nästa ekonomiska uppsving, men då kommer å andra sidan hyreshuset bli dyrare.

Är det läge att sälja? Eller börja leta, rota, fixa och trixa fram handpenningen på annat håll?? Lite kluven. Om jag kan få skapligt för villan och sätta in vinsten som handpenning i hyreshuset köper jag upp mig efter konstens alla regler vilket vore ganska fint.

Comments

comments

Leave a Reply