Uppdatering – The Mission

Lite av det hela bloggen går ut på är att redovisa utvecklingen av mitt företagande och min ekonomi. Som det står i högerkolumnen ——> är mitt mål att ha minst 10 miljoner i tillgångar innan jag fyller 30. Dvs. 10 miljoner i tillgångar före den 26e Juli 2016.

Det är ganska precis ett år sedan jag satte igång och skrev ner just de här raderna. Det här målet. Och shit va bra det går! Jag hade i princip ingenting när jag drog igång för ett år sedan. Runt 35 000 på ett aktiekonto och lite lön de gånger jag arbetade ett par timmar åt någon annan samt ett hus som jag själv bodde i (dvs. en kostnad).

Idag, ett år senare har jag enligt de principer jag räknar efter tillgångar på 2 miljoner. Det är en femtedel av vad jag har för avsikt att skaffa och det har bara tagit ett av de fem åren jag har på mig.

Tillgångarna ser ut såhär.

Fastigheter. 1 hyreshus och 2 villor. Där kommer hyresintäkter på 40 000 kronor i månaden. Från dem får jag dra av kostnader och skatt. Lite under 20 000. Alltså ett resultat på 20 000 / månad. Det ger 240 000 om året. 50 000 brukar jag dock räkna undan i underhåll m.m. Så 190 000 i vinst. Enklaste typen av värdering utav ett företag får man fram genom att multiplicera vinsten med 10. Det är efter den här modellen jag kalkylerar. Alltså 190 000 multiplicerat med 10 = 1 900 000.

Övrigt. Aktier, likvida medel samt ett lager med metaller, teknisk utrustning och blandade importprodukter = 100 000

Totalt: 2 000 000. Inte helt kasst på 1 år. Och det är riktigt tillgångar. Det är pengar jag har och får utan att behöva lyfta ett finger. Utöver dessa kan jag och har jag gjort en del entreprenadprojekt och annat med firman, äger motorcykel, elektronik, verktyg, sportutrustning, antika möbler m.m.m.m.m.

The future is looking goood!

Comments

comments

This Post Has 0 Comments

 1. Legendarisk

  Tjaa!
  Hitta till din blogg via ett tips och blev riktigt glad.

  Jag har själv stora planer på att starta fastighetsbolag och har börjat lite smått med att förvärva bostadsrätter som renoverats och sålts. Letar febrilt efter ett hyrehus med ett antal lägenheter som jag sedan ska hyra ut :).

  Kul att det går så bra för dig! Objekten du har förvärvat, är det några som varit på “marknaden” eller har du knackat dörr om man säger så?

  Lite fundering kring dina räkneexempel i inlägget. Har du lån på dina objekt? Hur mycket går till ränta och amortering. Funderar nämligen själv på dessa saker då räntan kan göra många objekt svåra att få snurr på.

  Ha det fint!

  /Fredrik , legendarisk.nu

 2. Anonym

  Hur ser lånen ut på dina tillgångar när du räknar ut totala värdet? Hur har du förvärvat villorna utan eget kapital?

 3. larsdyrendahl

  Villorna är förvärvade utan eget kapital. Mycket tack vare en väldigt god kontakt med min bank. När jag nu räknar tillgångar tittar jag på kassaflöde. Inte spekulativa värden på fastigheterna. De eventuella vinsterna i och med försäljning kan jag inte räkna förren en sådan affär är gjord.

Leave a Reply