Vad är på gång..?

Vi har en ganska skön start på året. Termometern ligger för det mesta över 0, vilket gör livet lättare. Skapligt med sol, och jag har spenderat mest all ledig tid men att promenera omkring och fundera.

(svårt att börja dagen bättre än traskandes mot en 2 grader varm soluppgång, i Januari!)

En del lite drastiska beslut med. Jag har bestämmt mig för att lägga ner Whip´s fysiska  butik i Halmstad. Efter en hel del kalkylerande ser det inte ut som om jag skall klara få tillräcklig lönsamhet för att det skall bära sig. För att en butik skall gå bra i mina ögon måste den bära en full lön för en heltidsanställd samt hellst ge lite över till mig som ägare.

Denna gången gick det inte så. Eller, jag skall säg att det såg ut att bli näst intill omöjligt att nå dit med de omständigheter som råder. Dvs. lokal, läge, sortiment, tillgängligt kapital osv.

Positivt är dock att konceptet fungerade tillräckligt bra för att betala sig själv så länge jag skötte butiken på egen hand. Jag har alltså drivit den i fyra månader och får i slutändan ett par tusenlappar över samt en hel del erfarenhet.

Planen som den ser ut just nu är att vi kör Februari ut innan allt stängs permanent.

Utöver butiken tittar jag just nu på en del intressanta produkter jag siktar på att importer under våren för att testa intresset här i Sverige. Mer om detta senare.

/Lars

Comments

comments

Leave a Reply