min bror skall till Bryssel och jobba ett tag!

Carl heter han. Bror min. Vi har tagit ganska olika vägar men delar ändå många fundamentala värderingar vilket gör oss till goda vänner. Carl har primärt två strängar på sin lyra. Den ena och mest spektakulära är hans liv på hästryggen. Är ni intresserade av det så LÄS MER HÄR. ELLER HÄR. ELLER HÄR.

IMG_9088

Den andra är hans karriär. En karriär väldigt olik min. Och jag skulle inte vilja byta! Men där finns ändå element i det min bror gör som jag uppskattar. Kortfattat. Han startade med fem års utbildning till agronom med inriktning Ekonomi på Ultuna i Uppsala. Efter det genomförde han ett trainee program på LRF Konsult där han arbetar idag och specialiserat sig på bl.a. hästföretagande vilket är en stor och oexploaterad marknad. Smart!

Så till ett av elementen i det han gör jag ser på med visst avund. Carl skall till Bryssel och företräda sitt företag i EU parlamentet under en kort period. Skit coolt! Känns viktigt. Bra jobbat!

bryssel

Bryssel är som ni säkert vet både Europas och också Belgiens huvudstad. Belgien är det enda landet i världen med ett till 100% belyst motorvägsnätverk. Något jag lärde mig när vi rullade igenom landet en kall februarinatt på väg söderut.

Snittpriset på en villa i Belgien låg 2012 på 1 679 000 SEK. Ganska högt om men ser till medelinkomsten i landet. Något som förmodligen i symbios med de högre bankkraven ligger bakom den negativa utvecklingen på deras bostadsmarknad.

Belgien är för övrigt ganska sunkigt. Jag kommer ihåg en sommar när vi varit i Biaritz och surfat. Vi körde genom Luxemburg på vägen hem för att tanka Europas billigaste diesel innan vi fortsatte genom Belgien in i Tyskland. Att korsa gränsen från det lummiga och rena paradiset Luxemburg in i Belgien var som att färdas i tid. Från gröna gräsmattor till lervälling. Från söta stugor till riktigt risiga gårdar med sunkigt folk som satt längs vägarna och stirrade blint ut i ingenting. Märkligt!

Comments

comments

Leave a Reply